Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RYBA PO GRECKU 50 dag filetów (mintaj,morszczuk,miętus) 6 dag oleju 2 cebule pokrojone w półtalarki 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera kilka łyżek przecieru pomidorowego (lub koncentratu),sól,pieprz,sok z cytryny Rybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na ok.1godz. Na połowie oleju usmażyć rybę,a na pozostałym warzywa pokrojone w słupki z cebulą.Pod koniec smażenia wlać 1/2 szklanki wody i przecier.Dusić jeszcze około 10min.Rybę ułożyć na półmisku i zalać sosem. Jeżeli weźmiesz koncentrat to powinno go być odpowiednio mniej,ale to już kwestia Twojego smaku.Ryba jest smaczna zarówno na gorąco jak i na zimno.Robiłam ją wielokrotnie i polecam.Pozdrawiam.Anna

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.