gaja102 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Bardzo proszę o sprawdzone i łatwe przepisy na rybę po grecku /będę miała gościa na Wigilii i chciałabym błysnąć/ Bardzo dziękuję. Cytuj
AnnaK Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 RYBA PO GRECKU 50 dag filetów (mintaj,morszczuk,miętus) 6 dag oleju 2 cebule pokrojone w półtalarki 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera kilka łyżek przecieru pomidorowego (lub koncentratu),sól,pieprz,sok z cytryny Rybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na ok.1godz. Na połowie oleju usmażyć rybę,a na pozostałym warzywa pokrojone w słupki z cebulą.Pod koniec smażenia wlać 1/2 szklanki wody i przecier.Dusić jeszcze około 10min.Rybę ułożyć na półmisku i zalać sosem. Jeżeli weźmiesz koncentrat to powinno go być odpowiednio mniej,ale to już kwestia Twojego smaku.Ryba jest smaczna zarówno na gorąco jak i na zimno.Robiłam ją wielokrotnie i polecam.Pozdrawiam.Anna Cytuj
k@sia Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Ja zawsze robię rybę po grecku z tego przepisu... Ryba po grecku - kliknij zawsze jest bardzo smaczna :-) Cytuj
Beella Opublikowano 13 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2008 Też mam taki przepis na rybę po grecku jak AnnaK tylko dodaję jeszcze pokrojonego w talarki pora. Cytuj
mac51 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zobacz tutaj. Sam robiłem, bardzo dobra :-) Cytuj
gaja102 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Bardzo Wszytkim dziękuję za przepisy . Na pewno ryba będzie pyszna. Z całego serca życzę Wam Zdrowych i wesołych Świą. Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Ja od samego początku robię w podobny sposób tak jak Jolcia i nawet ta ryba nam bardzo smakuje również podana na zimno. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.