avva3 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 witam!!!!Proszę o przepisy na naprawdę sprawdzone sałatki (z majonezem)......nie mam już pomysłów a te które robiła już się przejadły.....z gory dzieki za odp :-) :) :) :) Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Witam, może coś takiego: :-) Warstwowa sałatka z tuńczyka i kukurydzy :) Sałatka z ananasem i czosnkiem :) Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka :) Sałatka brokułowa z makaronem chińskim 🙂 Sałatka makaronowa z ogórkiem kiszonym 🙂 Kurczak w pierzynce Cytuj
agadab Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 witaj avva3! może wypróbujesz taką sałatkę (nie mam zdjęcia ale jest bardzo kolorowa): 1 opakowanie kaszki kus-kus 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 zielony ogórek 1 puszka kukurydzy 1 por sól, pieprz majonez + olej sałatka bardzo smaczna. papryki i ogórek kroi sie w kosteczkę, a pora w cieniutkie krążki gotową sałatkę miesza się z 1-2 łyzkami oleju i dodaje się majonez (ile kto lubi) robię ją na większe okazje. pozdrawiam :-) Cytuj
ela52 Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 A ile ma być tej kaszki i czy ją się gotuje, proszę o odpowiedż Cytuj
renigliwice Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Witaj Elu! Opakowanie kaszki kus-kus jest najczęściej półkilogramowe. Kaszki tej nie gotuje się. Trzeba ją wsypać do miski, zalać wrzącą wodą lub bulionem 1,5 cm ponad powierzchnię kaszki, dodać kilka kropel oliwy i szczyptę soli. Przykryć i pozostawić na około 5-10 minut do czasu aż kasza wchłonie płyn. Po ostudzeniu jest już gotowa i można dodawać inne składniki sałatki. Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i autorkę przepisu. :-) Renia Cytuj
ela52 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Dziękuję Reniu za szybką odpowiedż. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj
agadab Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 dodam tylko, że kaszkę po tym jak już napęcznieje, rozdrabniam widelcem zeby ładnie się rozsypała w trakcie mieszania Cytuj
angela30 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2010 A moze taka: 1 słoik selera, 5 plastrow szynki (plastry musza byc grubsze), majonez, ananas w puszce, puszka kukurydzy. Selera kroimy drobniej, szynke w kostke,ananasa tez w kostke dodajemy kukurydze i na koniec majonez. Sol i pieprz do smaku. Polecam jest bardzo smaczna. Pozdrawiam. Cytuj
aleksandranowak76 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 ile ananasa dodać na taką ilość składników? Cytuj
ali Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 robię podobną, zużywam całą puszkę ananasa /średnią/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi