Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witaj avva3! może wypróbujesz taką sałatkę (nie mam zdjęcia ale jest bardzo kolorowa): 1 opakowanie kaszki kus-kus 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 zielony ogórek 1 puszka kukurydzy 1 por sól, pieprz majonez + olej sałatka bardzo smaczna. papryki i ogórek kroi sie w kosteczkę, a pora w cieniutkie krążki gotową sałatkę miesza się z 1-2 łyzkami oleju i dodaje się majonez (ile kto lubi) robię ją na większe okazje. pozdrawiam :-)

Opublikowano

Witaj Elu! Opakowanie kaszki kus-kus jest najczęściej półkilogramowe. Kaszki tej nie gotuje się. Trzeba ją wsypać do miski, zalać wrzącą wodą lub bulionem 1,5 cm ponad powierzchnię kaszki, dodać kilka kropel oliwy i szczyptę soli. Przykryć i pozostawić na około 5-10 minut do czasu aż kasza wchłonie płyn. Po ostudzeniu jest już gotowa i można dodawać inne składniki sałatki. Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i autorkę przepisu. :-) Renia

  • 1 rok później...
Opublikowano

A moze taka: 1 słoik selera, 5 plastrow szynki (plastry musza byc grubsze), majonez, ananas w puszce, puszka kukurydzy. Selera kroimy drobniej, szynke w kostke,ananasa tez w kostke dodajemy kukurydze i na koniec majonez. Sol i pieprz do smaku. Polecam jest bardzo smaczna. Pozdrawiam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.