zakalec Opublikowano 17 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2008 Mnie sie mielone przejadly :-) wiec polecam rozbudowana, ciekawsza wersje tzw Szkockie Jaja: Skladniki: - mieso mielone (i skladniki do przygotowania typowych mielonych, tj.: cebulka, jajko, bulka, sol i pieprz, bulka tarta) - ugotowane jaja - tyle ile chcemy kotletow Przygotowanie: Przygotowujemy mieso jak na mielone. Ja wkrajam drobniutko cebulke, daje bulke namoczona w wodzie/mleku, jajo, sol, pieprz, zeby byly jeszcze pyszniejsze mozna dodac ze dwie/trzy (w zaleznosci od ilosci miesa) lyzki wody mineralnej gazowanej (sekret mojej babuni). Ugotowane jajka obieramy ze skorupki. Owijamy jajka w mieso i panierujemy w bulce tartej. Smazymy jak mielone, ze wszystkich stron. Jak dla mnie, mila odmiana od tradycyjnych mielonych. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi