ulinek77 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 RYBKA W ZALEWIE 1 kg ryby (mintaja, morszczuka, lub miruny), posypać przyprawą wg uznania (vegetą, przyprawą do ryb itp.) Jajko roztrzepać z przyprawą w płynie Magii, a następnie moczyć rybę w jajku i mące, po czym smażyć. Pokroić 2 cebule oraz w kostkę paprykę konserwową (pół litrowy słoik ), ogórki konserwowe (niepełny słoik). Następnie przygotować zalewę: 1 ¼ szkl wody, 1/2 szkl oleju, 1 mały słoik przecieru pomidorowego, 4 łyżki ketchupu łagodnego, 2 łyżki octu 10%, 4 łyżki cukru. Wszystko zagotować i zalać gorącą zalewą rybę i warzywa. Podawać następnego dnia. Cytuj
ebiernacka Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 ta rybka jest super!!!!!pozdrawiam!!!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.