gaja2b Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Moze to nie bardzo o problemach w kuchni ale problem ogólnie. Macie sprawdzone pomysły na zlikwidowanie zapachu nikotyny, mąz pali bardzo dużo i niestety nie moge go przekonać by ograniczył choc troche- w zwiazku z tym wszystko w domu "pachnie "dymem z papierosów nawet ubrania w szafach , moze ktoś ma sprawdzony sposób by choc troche go zniwelować Cytuj
minia51 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Rady Ci nie dam, ale gdy ja rzuciłam palenie to dopiero przekonałam się jak wszstko śmierdziało, nawet ściany w sieni. Ja paliłam bardzo dużo, nawet 2 paczki na dobę, bo w nocy też. Rzuciłam to wszystko jednego dnia i jestem wrogiem palenia. Mąż i syn palą na balkonie lub na ganku, bo mnie nawet teraz dym przeszkadza. Papierochy zrobiły spustoszenie w moich płucach, mam trwałe w nich zmiany, które już nie pozwalają na normalne życie. Pozdrawiam, moze mąż przeczyta i rzuci palenie póki nie jest za późno. A wiem że się da i warto rzucić. Cytuj
beza Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Och to jest nie do zniesienia, wiem coś o tym. Chyba jedyną rada jest rzeczywiście rzucenie palenia lub wysyłanie delikwenta na balkon. Możesz próbować różnych odświeżaczy powietrza, ale to nie pomorze na dłuższą metę. Ten zapach wsiąka we wszystko. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 Gaja2b : 1.na dym z papierosa wiem, ze pomagaja kadzidelka. Wiem nie wszystkim mogá podobac sie zapachy z kadzidelek, ale mozna naprawde trafic w ladny zapach 2.jest tez w sklepie specjalny odswiezacz do powietrza anty-nikotynowy, pachnie podobno jak méskie perfumy. 3.i znalazlam taki link w necie, jest tam cos o zapachu lawendy i o zarówce zaraz skopiuje: z tego co wiem to najlepiej do popielniczki wsypac kilka platkow lawendy .... a w rospylaczu takim jak do mycia okien mozna zmieszac woda kilknascie kropelek lawendy i kilkanascie kropelek olejku z drzewa sandalowego rospylac go przed i po paleniu !.... to spowodyje ze nie bedzie czuc tak bardzo papierosów ..... no i otwierac okno :mrgreen: Najłatwiejszy sposób stosowany od lat.Przed paleniem lub piciem wykręć żarówkę z żyrandola i spsikaj ją perfumami potem kręć,podczas palenia,picia zaswięć światło i niech tak zostanie wtedy 0 zapachu papierosów i alkocholu To z tego forum: https://www.papilot.pl/thread/1780/Jak-szyb...mieszkania.html Cytuj
sylwuśka Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 O ja ale ze mnie gapa ;o nie zobaczylam ze to zapytanie z 2008 roku ;p Cytuj
mart Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Sylwuska nie wazne ze stary temat moze komus innemu sie tez przyda, ja polecam tabletki (na recepte) champix, maz palil 15 lat a teraz dzieki nim od prawie roku nie pali, wrecz mu smierdza, sa drogie ale papieroosy tez niezle kosztuja, ze o zdrowiu i smrodzie nie wspomne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi