łolga Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Potrzebujemy : kilka ulubinych cienkich parówek 1-2 jajka mąka bułka tarta olej sól i pieprz woreczek foliowy - niekoniecznie ale ułatwi nam robotę :D Przygotowanie: Parówki obieramy z folii i kroimy po lekkim skosie na 1,5- 2 cm kawałki. Jajka roztrzepujemy w misce z solą i pieprzem.Parówkowe krążki wsypujemy do jajek i mieszamy , żeby się dobrze "obkleiły" jajkiem. Do woreczka foliowego wsypujemy bułkę tartą ( sporo) i odrobinę mąki. Nadmuchujemy woreczek i "trząchamy" :D żeby się dobrze wymieszało.Następnie do bułki w woreczku wkładamy kążki parówkowe ( ile wlezie) i ponownie "trząchamy" tylko dłużej ( dobrze żeby woreczek był trochę nadmuchany). Tak opanierowane niby-nugetsy wrzucamy na głęboki i gorący olej. Smażymy króciutko ,aż się zarumienią. Podajemy z kechupem. Smaczne , proste do bólu i tanie jak barszcz. Fajna odmiana np. na kolację. No i wyglądają niemal jak nugetsy :D :) Cytuj
Doris Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Jesteśmy właśnie w trakcie jedzenia. :sad: Świetny przepis, łatwy, tani, szybki. Polecam. :) Aha, pozwoliłam sobie umieścić przepis na forum lokalnym, na którym się udzielam. Nie można tam umieszczać linków, ale napisałam, że znalazłam przepis na jednym forum kulinarnym, a autorem jest użytkownik Łolga. :lol: Być może jestem nadgorliwa ale już tak mam po prostu. :grin: Cytuj
łolga Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Fajnie , że przepis przypadł Ci do gustu i że poszedł w świat :) . Pozdrawiam :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi