ina12 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 1 kg karpia 1 litr wywaru z jarzyn 2 żółtka pieprz, sól Sprawionej rybie odciąć głowę i płetwy. Tółów pokroić na dzwonka. Głowę po usunięciu oczu i skrzeli, włożyć wraz z płetwami i ogonem do wywaru z jarzyn i gotować 30 min. Wywar osolić i ugotować w nim rybę. Przecedzić bulion przez sitko, zaciągnąć roztrzepanymi żółtkami, przyprawić solą i pieprzem. Układać na talerzach po dzwonku ryby i zalać zupą. Podawać z kruchymi paluszkami. Biblioteczka poradnika domowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.