ina12 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 1 kg karpia 2 łyżki mąki 20 dag pieczarek 1,2 szklanki białego wytrawnego wina 5 łyżek margaryny 2 łyżki natki pietruszki 5 łyżek tartego żółtego sera pieprz, sól Umyte pieczarki pokroić w paseczki. oczyszconą i umytą rybę odfiletować, podzielić na cztery porcje, posypać solą i pieprzem, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Następnie oprószyć mąką, włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i upiec. Pod koniec pieczenia dodać pieczarki, posypać tartym żółtym serem, podlać winem i całość przyprawić. Potrawę posypać natką, podawać z ziemniakami i zieloną sałatą. Karp na 100 sposobów z biblioteczki poradnika domowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.