sabina1974 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ciasto na forme o srednicy 26cm. 4 jajka 4 lyzki cukru 1 cukier waniliowy maly to wszystko ubic na dosc sztywna mase,dodac do tego: 4 lyzki maki 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia ostroznie wszystko wymieszac,wlac do formy i piec w nagrzanym piekarniku 180° okolo 15-20min: Masa puszka brzoskwin okolo 820g puszka gruszek okolo 820g 2 paczki budynu waniliowego sok z gruszek zlac do garnka okolo 1/4 litra dodac troche brzoskwiniowego soku i wody aby bylo 1/2 litra, owoce pokroic na male kawalki, na soku z owocami ugotowac budyn ale bez cukru i odstawic do wystygniecia. Zimna mase wlozyc na biszkopt,wstawic do lodowki na okolo 2 godziny,potem: 3 kubki smietany(200ml jedna) kremowki 3 cukre waniliowe 3 paczki smietana-fix to wszystko ubic i wylozyc na mase budyniowa,na gore mozna polec eierlikier i posypac czekolada. Smacznego Cytuj
Kaliope Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Sabino, ciasto zapowiada się smakowicie. Dołącz koniecznie zdjęcia :) Cytuj
EWA1992 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Sabinko - czy śmietana ma być 18% ?? Pozdrawiam. Cytuj
basga Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Jeśli śmietana ma być do ubicia to conajmniej 30% a jeszcze lepsza jest 36%. Ja tez chętnie zobaczę fotkę. :) Cytuj
EWA1992 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Dzięki Basqa za odpowiedż. Tak myślałam iż ma być śmietana kremówka ale wolałam się upewnić. Cytuj
sabina1974 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 narazie fotek nie mam bo cisto juz zjedzone,sory smietana ma byc kremowka,ale kolezanki juz pomogly Cytuj
sabina1974 Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 TO jest to ciasto dobrze smakowalo ,moze ktos sie pokusi je zrobic ,dajcie znac Cytuj
basga Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 No to to rozumiem :sad: extra ciacho i takie eleganckie. Cytuj
dwoinka Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 A ja mam takie pytanie, może głupie ale, czy w wymienionych składnikach do masy śmietankowej chodziło o 3 łyżki cukru waniliowego? Bo tak się zastanawiam właśnie... ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Dwoinka ja rozumię że trzeba dodać trzy cukry waniliowe, pojedyńcze opakowania. Cytuj
dwoinka Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Dziękuję bardzo za odpowiedź Halinko, jeśli oczywiście mogę się tak zwracać;) jestem w sumie początkującą "kucharką", więc o wiele rzeczy muszę się jeszcze radzić innych ;-) jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie :( Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Dwoinko jak najbardziej proszę w ten sposób się do mnie zwracać. My wszyscy bez wyjątku jesteśmy na Ty. Jeżeli coś nie będziesz wiedziała to pytaj śmiało, a zawsze ktoś Tobie udzieli odpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.