Gość Tomek85 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 lipiec: 2500g wydrylowanych wiśni 250g wiśni 120g cukru 1,4 L spirytusu 0,85L przegotowanej wody grudzień: zlałem do butelek, zasypałem wiśnie 800g cukru i odstawiłem na 2 tygodnie, żeby puściły soczek. Dwa tygodnie temu zlałem wszystko do jednego gara (z butelek i pozostałej cześci zasypanej cukrem który już się rozpuścił), wymieszałem i ponownie zlałem. Wyszło nieco ponad 3L wiśniówki, zlałem do butelek. Czytałem/słyszałem, że taka wiśniówka musi jeszcze sporo poleżeć w butelkach, lecz mam obawy bo jak teraz próbuje to z początku czuć słodki smak, lecz po chwili dominuje gorzki. Dałem za mało cukru czy po prostu mam czekać ? Cytuj
krysia50 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Witam. Mało cukru dałeś, ale przeglądnij sobie inne przepisy czytelników na temat wiśniówki - Alkohole- to sam się zorientujesz. Pogodnych, Spokojnych Świąt życzę. Cytuj
Gość Tomek85 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 mozna dosypac cukru czy jest juz za pozno ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.