Bahus Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Sałatka Weroniki po 1/2 puszki filetów helskich i tuńczyka w oleju 1 sałata 2 pomidory 2 czerwone cebule 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ostrej musztardy 3 łyżeczki octu winnego 1/2 łyżeczki soli pieprz 5-6 łyżek oliwy 1 jajko ugotowane na twardo 10 czarnych oliwek Filety i tuńczyka osączyć z oleju.Tuńczyka rozdrobnić. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Pomidory umyć, pokroić w cząstki. Cebule obrać, pokroić w talarki. Składniki sałatki wymieszać. Czosnek obrać, posiekać, połączyć z musztardą, octem, solą i pieprzem. Dodać oliwię, ubić. Sałatkę polać sosem, dokładnie wymieszać, dekorować ósemkami jajka i czarnymi oliwkami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.