Gość klavista Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Witam, poszukuje przepisu na budyniowca, pamietam jak moja mama go robila jak bylam mała :) Kojarze tylko ze były 2 warstwy(jasna i ciemna) i galaretka. Szukałam w necie, ale tylko są budyniowce które sie piecze. Mam nadzieje, że jakis dobry duszek mi pomoże :D Jeśli moge prosic, to prosze o przesłanie przepisu na meila klavista@wp.pl Z góry dziekuje Cytuj
Beella Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 1budyń śmietankowy lub wanilinowy na 3/4l mleka 3żółtka niepełna szklanka cukru pudru 3łyżki żelatyny 1masło roślinne galaretka Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu.Żółtka utrzeć z cukrem dodać masło i dalej ucierać,Do utartej masy dodawać po łyżce wystudzonego budyniu ciągle ucierać.Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody i ostudzić,wlać do utartej masy i wymieszać.Wyłożyć do tortownicy wstawić do lodówki do stężenia i zalać tężejącą galaretką.Masę można podzielić na dwie części i do jednej dodać łyżkę kakao. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi