ania45 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 SKŁADNIKI 6-białek herbatniki zwykłe ,1 kg jabłek,galaretka cytrynowa 1łyż.pr do piecz. 2łyzki maku 20dkg wiórek [szklanka] 6łyżek cukru krem karpatka CIASTO białka ubić na sztywno + cukier i ubijać + mak i wiórka kokosowe i to wymieszać lekko łyżką ,upiec około 20 min. aż się zarumieni. Ciasto nasączyć[trochę wódki ,wody,i cukru] -- Krem karpatka zrobić jak w przepisie. 1 kg jabłek przesmażyć,gdy będą usmażone wyłączyć i w gorące jabłka dodać 1 galaretkę cytrynową [sypką ] wystudzić POLEWA pół szklanki cukru pół szklanki kakao 1 mała śmietana 30stka wszystko razem gotujemy aż troszkę będzie gęsta i ciepłą polewamy placek . KOLEJNOSĆ WARSTW CIASTO PÓŁ KREMU KARPATKA HERBATNIKI NASĄCZONE W WÓDCE JABŁKA RESZTA KREMU HERBATNIKI NASĄCZONE W WÓDCE POLEWA ŻYCZĘ SMACZNEGO ,jest super to ciasto Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.