Tusia Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Skladniki 1 kg filetów sledzia zielonego 1 1/2 szkl. wody 1/2 szkl. octu 1/2 szkl. oliwy po 1 lyzce wegety, maggi, majeranku 1 lyzeczka gorczycy po 1/2 lyzki pieprzu mielonego i soli 5 ziarenek ziela angielskiego 2 liscie laurowe 2 duze cebule (pokroic w prazki) 1 lyzka cukru Sposob przygotowania Wywar przegotowac (5 min.) Sledzie oplukac i pokroic, ukladac do garnka skóra do góry, zalac wywarem i gotowac na bardzo malym ogniu 5-10 min. Po przestudzeniu odstawic do lodówki na 24 h. Gwarantuje pyszne. Cytuj
uretan Opublikowano 28 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Tusiaaaa. Gdzie kupujesz zielone śledzie? To jest pycha! Szybciutko odpisz, prroszę! Cytuj
Tusia Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2005 Powinny byc w kazdym sklepie rybnym, zdarzaja sie tez w Tesco na dziale rybnym. Jezeli nie ma fileta to kupuje cale sledzie i je filetuje, ale jak sie domyslasz to kupa dodatkowej roboty. Zycze powodzenia Tusia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.