ina12 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 1 kg skórki pomarańczowej 1 kg cukru 0,25 l wody Pomarańcze dokładnie umyć gorącą wodą, zdjąć skórkę razem z przylegającą do niej białą warstwą i namoczyć ją w dużej ilości zimnej wody na całą dobę. W tym czasie przynajmniej trzykrotnie wodę zmieniać. Następnie gotować skórkę w czystej wodzie do miękkości i odcedzić. Ugotować syrop z wody i cukru. Skórkę włożyć do syropu, zagotować i odstawić do następnego dnia. Po upływie tego czasu ponownie doprowadzić konfiturę do wrzenia, gorącą nakładać do słoików i szczelnie zamknąć. Przetwory które ma się tylko zamykać, ja zawsze dla pewności pasteryzuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.