ina12 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 1/4 szklanki mąki 25 dag margaryny 25 dag twarogu ok. 75 dag jabłek cukier puder i cukier waniliowy do posypania Twaróg zemleć, mąkę posiekać z margaryną, dodać twaróg, zarobić ciasto, oziębić. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe cząstki, ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm, wykrawać szklanką krążki. Cząstki jabłek układać grubszym bokiem na zewnątrz na połowie krążka, przykryć drugą połową, lekko docisnąć. Upiec na złoty kolor w temp. 200*C - 220*C około 20 minut. Gorące posypać cukrem pudrem z wanilią. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.