tomko111 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam wszystkich kucharzy :) Chcę zaprosić dziewczynę do domu, ma być romantycznie, wino, świece, klimatyczna muzyka. Chciałbym również przyrządzić jakiś w miarę prosty deser - co moglibyście polecić? Musi jej smakować i mnie również, ale słodkości lubimy prawie każde. :) Cytuj
Gość Lene Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 u nas w sklepie są takie fajnie torciki w kształcie serca na walentynki, żeby taki zrobić musisz mieć formę. Na spodzie jest biszkopt, jeżeli nie umiesz zrobić to spod wyłóż biszkoptami kupionymi w sklepie, zrób do dokładnie. Następne warstwy są to galaretki i pianki. Piankę najłatwiej zrobić z bitej śmietany w proszku (wg. instrukcji) i dodaniu już prawie gotowej galaretki. W ten sposób można zrobić kilka warstw różnych kolorów. Nawet nie trzeba dodawać samych galaretek. Przed nałożeniem drugiej warstwy pierwsza musi stężeć w lodówce. Łatwe, ale czasochłonne. PS. Jakby mój opis był niezrozumiały proszę pisać Cytuj
Dex Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Lody z owocami, bakaliami i bitą śmietaną - smakują każdemu :) a do deseru polecam wino Pellegrino Cremovo Vino Aromatizzato All'Uovo - jest bardzo dobre, gęste, z posmakiem karmelu... dla mnie, do deserów - BOMBA Cytuj
Maryna Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 jestem miłośniczką wszelkiego rodzaju słodkości, myślę, że lody z winem są baaardzo dobrym pomysłem. Cytuj
Iza22 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 Polecam krem sułtański prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny. 1 ? szklanki śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka kakao 5 dag rodzynków 8 bez Rodzynki zalać wrzątkiem, odcedzić, osuszyć. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Połowę wymieszać z częścią rodzynków. Do drugiej połowy śmietany dodać kakao. Na dnie każdego naczynia ułożyć bezę, wyłożyć śmietankę z rodzynkami. Na to wyłożyć śmietanę z kakao. Wierzch deseru udekorować według uznania. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi