teresap Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jadłam te pierogi u mojej kuzynki , tak mi smakowały że wstydziłam się brać następnego Zrobiłam je sama co prawda troszkę czasu upłynęło bo w adwencie , ale naprawdę są dobre , robiłam różne ; parzone wodą ,i pół na pół i z jajkiem , te są najnaj Co najciekawsze nawet jeden mi się nie rozkleił :) Najpierw dać zsiadłe mleko a potem dosypywać mąkę tak aby ciasto było elastyczne Farsz każdy ma swój no i że można je połać śmietano czy konfiturami czy tłuszczem itp.…….. Oczywiście wrzucamy na gotująco osoloną wodę SMACZNEGO Cytuj
figiel Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zaciekawił mnie ten przepis na cisto inne niż zwykle robię .Pierogi wyszły pierwsza klasa .Super miękkie i bardzo delikatne .Trochę mi się kleiło ciasto ,bo nie wiedziłaam jak ma być konsystencja , dodałam więcej maki i było ok.... zrobiłam z mniejszej porcji i zostały wszystkie skonsumowane .Polecam z czystym sumieniem . Należy się wysoka nota . Dziękuje za przepis -pozdrawiam. Cytuj
teresap Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 "FIGIEL" bardzo ,bardzo się cieszę że nie zawiodłam i DZIĘKUJE Pozdrawiam :) Cytuj
mm35 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Uwielbiam pierogi, ale prawdę mówiąc robiłam tylko 1 raz, a gotuję od 22 lat. Po pierwszej, nieudanej próbie, "złożyłam broń". Te Twoje pierogi wyglądają tak, że dostałam ślinotoku. Chciałabym wypróbować Twój przepis. Tylko mam pytanie. Z kąd wziąć zsiadłe mleko w mieście. To z kartona się nie zsiądzie, robi się gorzkie, podobno można kupić w markiecie ale czy takie coś się nada? Może można zastąpić jogurtem naturalnym? Z rozrzewieniem wspominam lata, kiedy babcia pytała się: napijesz się zsiadłego mleka - a ja udawałam, że nie słyszę. Minęło prawie 40 lat i teraz mi wstyd. Napiłabym się, takiego zimnego i gęstego, że nożem można kroić. O rany to były czasy. :) Cytuj
teresap Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 WITAM i zgadzam się z twierdzeniem "to były czasy" ??? Wracając do pierogów i zsiadłego mleczka , to myślę że bardziej by tu pasował kefir i to taki gęsty. Proszę spróbować Czekam na opinie i mam nadzieje że ta szóstka nie spadnie :) POZDRAWIAM Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 ja mam pytanie, czy do tego cista nie dodaje sie jajek?? Cytuj
teresap Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Dobry wieczór Halinko Do ciasta nie daje się jajka można dać soli ale nie koniecznie bo wodę solimy Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy :) Cytuj
ala291 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 teresap, zaintrygował mnie ten przepis na pierogi z zsiadłym mlekiem ;) przyznam,ze nigdy nie spotkałam się z takim przepisem,a pierogi robię już naście lat...ja daję do mąki,ciepłą wodę z tłuszczem -może być margaryna,masło,obojętnie-i szczyptę soli, chociaż woda jest też solona, ale to w niczym nie przeszkadza...jak zrobię te pierogi,to dam Ci znać,jak mi wyszły i czy w ogóle wyszły :) ale przepis jest na prawdę ciekawy... pozdrawiam :) Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Dziekuje Teresko za odpowiedz, co prawda nie jestem specjalistka od pierogow ale zawsze dodawalam zoltko, ale teraz zrobie wedlug Twojego przepisu, Pozdrawiam Cytuj
teresap Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Cieszę się , że przepis ma takie zainteresowanie – czekam na opinie i obiecuje ALU że wyjdą Pozdrawiam ;) Cytuj
IGA Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Pierożki super. Wypróbowałam i stawiam wysoką notę. Dzięki za ciekawy przepis.Pozdrawiam. Cytuj
teresap Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Bardzo się cieszę że smakowało i pozdrawiam ;) Cytuj
figiel Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Nastepna porcja pierogów z tego przepisu ....tym razem ze zdjęciem :) . Cytuj
teresap Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Bardzo się cieszę że już drugi raz robisz te pierogi , tz że smakują , jest to największa nagroda dla mnie . :) DZIĘKUJE No i chyba i ja zrobię w piątek zupkę i pierożki POZDRAWIAM :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.