Katarzyna Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 To i ja muszę koniecznie wypróbować ten przepis :) Jeszcze takich nie robiłam , a też mi się zdarzało że się rozlepiały :) Mam jeszcze pytanie > zawsze robię większą ilość > dzieci lubią odsmażane czy będą się nadawały? Tak orientacyjnie ile muszę mieć mleka żeby zrobić z około 1 kg mąki ? Pozdrawiam serdecznie Syn przyjedzie na urlop to koniecznie muszę zrobić > ale będzie zaskoczenie :) Cytuj
teresap Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Kasiu tak mi przykro ale nie wiem ile było tego mleka , ja robie na” oko „to na pewno zależ i od mleka .Ja wlewam np. 1 szk., czy2 szk. mleka i dosypuje mąkę , do odpowiedniej konsystencji . Wypośrodkuj i daj 1 1/2 szk. Mam nadzieje że wypróbujesz i synowi , i całej rodzinie będą smakować . POZDRAWIAM I CZEKAM Cytuj
Katarzyna Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Dzięki za informacje > syn już został powiadomiony o planach pierogowych i też jest ciekaw jak wyjdą :mrgreen: O efektach poinformuję :oops: Cytuj
teresap Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2009 CZEKAM mam nadzieję że nie zawiodę Cytuj
julka_s Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 A czy może być kefir zamiast kwśnego mleka? Cytuj
teresap Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Uważam że tak , ale ja bym dała jogurt i to taki gęściejszy Czekam na efekty i opinię POZDRAWIAM Cytuj
Katarzyna Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Pierogi wyszły >>> Super :mrgreen: Ciasto jest elastyczne i niema problemów przy zlepianiu :oops: Na 1 kg mąki użyłam 2 dużych jogurtów Bakomy :-( Jak dla mnie rewelacja > teraz już tak będę robiła pierogi :D Dzięki za przepis :D Cytuj
teresap Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Baaardzo się cieszę że pierogi nie sprawiły problemu a naddatek smakowały. POZDRAWIAM Cytuj
annu Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Niesamowity przepis. Ja robilam pierogi dwa razy w zyciu. Pierwsze wyszly troche twarde, a drugie sie rozklejaly... no ale dalo sie zjesc... Ten przepis to jakas rewolucja :D I na bank zrobie w ten lub przyszly weekend, zwlaszcza, ze tyle pozytywnych opini :) Cytuj
julka_s Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Mam jeszcze jedno pytanko.Ile trzeba gotować pierogi od momentu wypłynięcia? Cytuj
teresap Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Ja nigdy na zegarek nie patrzę ale tak około 3 min. POZDRAWJAM Cytuj
julka_s Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Bardzo dziękuje za odpowiedz.Jak tylko będę miała trochę czasu na pichcenie to zrobię pieożki!! :D Cytuj
teresap Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Bardzo się cieszę i czekam Proszę uważaj z kefirem ,żeby nie za rzadkie ,ciasto ma być elastyczne POZDRAWIAM Cytuj
gosia__66 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Jadłam te pierogi u mojej kuzynki , tak mi smakowały że wstydziłam się brać następnego Zrobiłam je sama co prawda troszkę czasu upłynęło bo w adwencie , ale naprawdę są dobre , robiłam różne ; parzone wodą ,i pół na pół i z jajkiem , te są najnaj Co najciekawsze nawet jeden mi się nie rozkleił :D Najpierw dać zsiadłe mleko a potem dosypywać mąkę tak aby ciasto było elastyczne Farsz każdy ma swój no i że można je połać śmietano czy konfiturami czy tłuszczem itp.…….. Oczywiście wrzucamy na gotująco osoloną wodę SMACZNEGO Robiłam wczoraj pierogi,ale zamiast zsiadłego mleka dodałam jogurtu i wody.Wyszły super.Wszystkim smakowało.Także może być i jogurt. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.