teresap Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Wspanialy przepis. Robiłam z serem. Pozdrawiam PO PROSTU DZIĘKUJE POZDRAWIAM Cytuj
mart Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zrobilam z truskawkami, ciasto z jogurtem naturalnym, w smaku sa przepyszne ale podczas robienia myslalam ze nigdy nie skoncze podypywania maki, nie wiem ile mi jej poszlo ale bardzo duzo no i dosyc ciezko bylo je zlepic tak zeby truskawka nie wyszla :-( ale jakos sie udalo, w smaku palce lizac! Cytuj
teresap Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ja tez ostatnio robiłam z 1 kg mąki, swojski ser i poszło mi około 600g kefiru, to wszystko zależy od konsystencji jogurtu czy kefiru ale mogę napisać że jeśli ciasto jest luźniejsze to farsz nie wypływa a lepiej robić, wydaje mi się że i smaczniejsze :) Ale jak się na Twoje "mart" patrzę to ślinkę przełykam POZDRAWIAM Cytuj
monika22 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 a gdzie ja moge znalesc przepis na to ciasto na pierogi? jestem nowa i nie wiem gdzie szukac:) Cytuj
mart Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Monika przepis jest na pierwszej stronie, a dalej pod przepisem leca wlasnie nasze komentarze. Teresap ja rowniez Cie pozdrawiam i powiem Ci ze ja tez jak dzis na nie patrze to slinke przelykam, byly przepyszne, wszystkie zostaly pochloniete co do jednego :) Cytuj
kondi Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 ja całe życie robię pierogi tak jak moja babcia z mąki wrocławskiej i zalewam mlekiem ciepłym ,odrobina soli , i zawsze są idealne , polecam :) Cytuj
monika22 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 mam pytanie jakie te ciasto powinno miec konsystencje? Cytuj
teresap Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Moniczko ciasto powinno mieć konsystencje elastyczną czyli żeby nie było za twarde KONDI – polecam spróbować mój przepis, mam nadzieję że będą smakować Pozdrawiam :) Cytuj
monika22 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 dzikuje teresko za cenne rady :) i bardzo podoba mi sie to forum :) pozdrawiam wszystkich Cytuj
teresap Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 dzikuje teresko za cenne rady :) i bardzo podoba mi sie to forum :) pozdrawiam wszystkich Bardzo proszę Mam nadzieję że pierożki już zjedzone i smakowały POZDRAWIAM Cytuj
Gość dalutka Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 czy pierogi mogę zamrażać ? jeśli tak to jakie surowe czy ugotowane? Cytuj
mart Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 surowe, najlepiej poukladac je na jakiejs desce tak,by sie nie stykaly i zamrozic a jak zamarzna pozbierac do woreczka,powodzenia! Cytuj
monika22 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 hej wczoraj robiłam pierogi i uszka ale ciasto zrobiłam z ciepłego mleka rewelacja polecam. Teresko twój przepis też zamierzam wypróbować jak tylko te zejdą pozdrawiam Cytuj
teresap Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 "dalutka" zgadzam się z Martą co do mrożenia i dziękuję Marcie za odpowiedź Moniczko a Twoje pierożki wypróbuję, choć już wiele sposobów wypróbowałam nawet z ciepłą i gorąco wodo i nadal wracam do tych na kwaśnym mleku są mięciutkie i jak by były puszyste .POZDRAWIAM WSZYSTKIE PANIE Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.