Gość kuchareczkaanna Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam! Wczoraj robiłam pierogi z maślanką. Jak dla mnie wyszły super pycha. :) Cytuj
Gość kuchareczkaanna Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Witam! Wczoraj robiłam pierogi z maślanką. Jak dla mnie wyszły super pycha. :) Cytuj
teresap Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Witam! Wczoraj robiłam pierogi z maślanką. Jak dla mnie wyszły super pycha. :? Bardzo się cieszę i POZDRAWIAM Cytuj
ROKSANA Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Dziękuje bardzo, pirogi super:) Cytuj
gosiuniat Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 cieszę się że znalazłam to forum - bo uwielbiam gotować - a dawno już obiecałam mężusiowi ze pierogi zrobię ;) to akurat w sobotę wypróbuję i dam znać jak poszło :grin: Cytuj
teresap Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 cieszę się że znalazłam to forum - bo uwielbiam gotować - a dawno już obiecałam mężusiowi ze pierogi zrobię ;) to akurat w sobotę wypróbuję i dam znać jak poszło :grin: Gosiu bardzo się cieszę że dołączyłaś do nas i będziemy się wymieniać przepisami Oczywiście zachęca do zrobienia pierogów no ale mamy „tłuste dni „nikt nie pisze o pączkach, faworkach …itp. Ja się już ob…… ??? :grin: POZDRAWIAM Cytuj
OtoJa Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 Witajcie. Mam w planach zrobić narzeczonemu pierogi z mięsem.. ale wstyd się przyznać, nigdy ich nie robiłam...:) Jakoś nigdy nie przepadałam za nimi to i mnie to nie interesowało. Czy mogłybyście jako bardziej doświadczone kucharki napisać mi krok po kroku jak je zrobić? Przepis na ciasto tu już widzę jest.. jeśli będę robić te pierogi to zrobię z pół kilo mąki, ktoś tutaj dał duże jogurty Bakomy. Ile na taką ilość mąki orientacyjnie potrzeba jogurtu? Chodzi mi o wartość bardzo orientacyjną, abym miała chociaż jakieś pojęcie ile go dać. Załóżmy, że ciasto mi się uda. Co z mięsem? Jakie mięso się daje, jak przygotowuje? Proszę o dokładny opis dotyczący mięsa :-D I ile tego mięsa kupić.Z góry baaardzo dziękuję Wam. ;) Cytuj
teresap Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2010 "OtoJa" Nie pamiętam żebym kiedyś mierzyła , ja po prostu leje zsiadłe mleko i dodaję mąkę A tak na oko to wydaje mi się że tak 1 duży kefir gęsty na 1/2 kg mąki. Powtórzę ciasto ma by elastyczne, to znaczy swobodnie się rozwałkowało ale nie rwało Nie wiem czy pomogłam ;) Cytuj
OtoJa Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2010 Pierogi zrobione, bardzo dobre ;) Cytuj
malutkakasia Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 :-D Witam :D Trafiłam na tą stronę przypadkiem. Przeczytałam ten przepis i szczerze powiem nie wyobrażałam sobie jak to będzie wyglądało, a nie wspomnę o smaku. Osobiście pierogi uwielbiam, ale bardziej jeść niż je lepić (nie cierpię robić ciasta na pierogi). Dziś postanowiłam wypróbować ten przepis i... o mamusiu jakie wyszły pyszne (z kapuchą i grzybami) ;) !!! Jednak nie dodałam mleka, a dwa duże jogurty naturalne(niestety nie zwróciłam uwagi jakiej firmy :-D ).Szybko zagniotłam to ciasto (a myślałam po przeczytaniu wszystkich wpisów,że przez te jogurty to będę musiała sypać i sypać mąkę :) , a tu nie poszło ekspresowo) i jakie było miłe w dotyku. Od dziś mogę powiedzieć - uwielbiam pierogi nie tylko jeść ,ale i robić. Polecam naprawdę każemu! Opinia moja i mojej rodziny-PYCHA!!! Cytuj
basga Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Ja ciasto na pierogi wyrabiam w mikserze bo też tego nie lubię. Cytuj
teresap Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Moje Panie cieszę się że pierogi smakują !!! A co do wyrabiania ciasta mikserem , krótko mówiąc pierwsze słyszę, ja daję najpierw kefir czy zsiadłe mleko i dopiero stopniowo dosypuje mąki (jak naleśniki, oczywiście inna kąsystęcja)nigdy odwrotnie i ciasto się robi z przyjemnością J Wypróbujcie Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.