Gość malakaka Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 SAŁATKA Z KURCZAKA NA SŁODKO 1 filet z kurczaka 1 słoiczek selera (w zalewie) 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 torebka ryżu 5 dkg. rodzynek 4 łyżki majonezu Wykonanie: Fileta pokroić, doprawić wegetką, pieprzem, chili, czosnkiem, usmażyć cząstki na oliwie z oliwek, ostudzić. Ryż ugotować i także ostudzić. Do ryżu dodać fileta, kukurydzę, pokrojony w kosteczkę ananas, namoczone uprzednio rodzynki, odsączony seler, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku. Smacznego!!! Cytuj
Liziii Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 mniaaaaami ;-) az sie glodna robie na sama mysl o takim pysznym daniu ;] Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2011 Witam, skusiłam się na tę sałatkę i nie żałuję - sałatka jest REWELACYJNA i godna polecenia :) Ja robiłam dawno temu sałatkę z rodzynkami, i powiem szczerze, że tak średnio mi smakowała, dlatego zaprzestałam przygotowywać tego typu sałatek, ale za namową męża skusiłam się :) Ta wyszła super, na przyjęciu urodzinowym cieszyła się ogromnym zainteresowaniem i w konsekwencji zniknęła pierwsza ze stołu. Dziękuję za ten przepis i pozdrawiam autorkę :) Cytuj
Justynka108 Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 Znam tę sałatkę w trochę innej wersji - bez rodzynek, za to z jajem na twardo. Jest tak pyszna, że aż mi teraz przybyło śliny!!! Polecam wszystkim! Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 Ja dałam 4 ząbki czosnku - była pyszna :) Cytuj
ala291 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2011 sporo tego czosnku Dorotko, ale nie zrażam sie tym,ponieważ lubię czosnek a mam ochotę zrobić tę sałatkę :) dziękuję ci za odpowiedź :) Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Trochę sporo, ale tego czosnku później tak nie czuć. Cały smak sałatki się przegryzie i potem fajnie smakuje :) Ja ten czosnek dodawałam do kurczaka tak pod koniec smażenia, żeby on się nie przypalił, bo byłby gorzki. Powodzenia Alu :) Cytuj
ala291 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 zrobię w najbliższym czasie i podzielę się wrażeniami :) pozdrawiam Dorotko! Cytuj
ala291 Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 sałatka super :razz: zwiększyłam troszkę proporcje i wyszły mi 2 salaterki,czosnku dałam 3 ząbki i usmażyłam 2 filety drobiowe... z pewnością nie raz jeszcze ją zrobię, uważam,że jest naprawdę świetna :) Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Również jadłam taką sałatkę, ale bez rodzynek, których szczerze nie znoszę :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi