ina12 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 1 kg żurawin 60 dag cukru Do dżemu z żurawin który ma być jako dodatek do mięsa, trzeba dodać mniej cukru. Żurawiny umyć i przebrać, następnie oddzielić 1/3 częśc owoców mniej wyrośniętych i przetrzeć przez sito. Do przecieru dodać cukier i zagotować syrop. Do syropu dodać pozostałe owoce i gotować aż owoce staną się szkliste i będą opadać na dno naczynia, a syrop będzie wykazywał oznaki krzepliwości. Gorący dżem nakładać do słoików i uszczelnić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.