teresap Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 3 jajka 1 szk. cukru (nie za pełna) 1 1/2 szk. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szk. mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki kakała Margarynę ucieramy z cukrem i po kolei dodajemy jajka+ makię z proszkiem + kakao +mleko i pieczemy 160-170 stopni 30 minut Ja placek nasączyłam 1/2 szk wody z cytryną Masa 3 szk. mleka 6 pełnych łyżek kaszy UGOTOWAC i zimne utrzeć z 1 kostką masła czy margaryny 1 1/2 szk. Cukru pudru (jak kto chce mniej słodkie to dać mniej cukru ) Olejek migdałowy - według uznania ile dacie kropelek Teraz , albo masę kładziemy na placek + polewa i posypałam migdałami , albo ciekawsza wersja placek na pół , masa do środka na wierzch galaretka i dać różne owoce np. brzoskwinie pokrojoną w drobną kostkę Jedna i druga wersja jest dobr , warunek ciasto robimy jeden dzien wcześniej SMACZNEGO :) Zaginęły mi zdjęcia obiecuje dodać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi