teresap Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 D o roboty 20 dag margaryny , wyjąc żeby była bardzo miękka Do miski wsypać 1/2 szk. cukru + duży cukier waniliowy + 5 jajek i roztrzepać + 2 szk. mąki Zostawić W drugim naczyniu 2 3/4 szk. mleka podgrzać + 1/4 szk. cukru + dobra szczypta soli i dodać 10 dag. drożdży , bardzo dobrze wymieszać , żeby nie było grudek drożdży i wlać na mąkę i jajka Wszystko zasypać 1 kg mąki Postawić na ścierce , a drugą przykryć ( aby ciasto miało ciepło) , aż ciasto podrośnie i popęka Zarabiamy i jak wymieszamy dodać margarynę + 2 łyżki oleju Wyrobić i zostawić do wyrośnięcia , czyli podwojenia objętości Robimy bułeczki , ja biorę troszki ciasta lekko rozciągam daje nadzienie i zlepiam , zlepionym na duł i lekko docisnąć, nadziałam serem i posmarowałam po wierzchu roztrzepanym jajkiem Piekę w 170 Wychodzi 40 bułeczek Moje dzieci je uwielbiają , popijając owocowym jogurtem ;) POLECAM – mam nadzieje że nie będziecie żałować Cytuj
mart Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 No i przepadłam! Wyglądają bosko,teraz to ja mam dopiero ślinotok ;) Cytuj
andy8 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Tereniu piękne te bułeczki ;) Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 ale narobilas mi apetytu...mniam mniam ;) Cytuj
iwona30 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Śliczne wyszły te bułeczki zaraz sobie zapiszę przepis i je wypróbuję. Cytuj
teresap Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Czekam na odpowiedz czy również smakują jak wyglądają POZDRAWIAM Cytuj
ala291 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 no nie...teresap,Ty znowu upieklas cos pięknego i kusisz ;) powiedz jeszcze proszę,czy jest tak jak podałaś "W drugim naczyniu 2 3/4 szk. mleka podgrzać " czyli 2 i 3/4 szklanki mleka? Cytuj
teresap Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 ALUNIU , tak 2 szklanki i trzeciej tak 3/4 skąpe bo ciasto będzie za rzadkie jak dasz 3. Ja ogólnie robie drożdżowe na oko, tym razem przemierzyłam porcję no i takie dziwne wyszły PRZEPRASZAM ale mam nadzieje że bułeczki będą smakować POZDRAWIAM i czekam na opinie ;) Cytuj
ala291 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 ...jak zrobię te bułeczki,na pewno dam znać jak mi wyszły...ale wyglądają pięknie,te Twoje bułeczki Teresko ;) pozdrawiam :) Cytuj
teresap Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Czekam z niecierpliwością ;) Cytuj
Pączuszek Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Właśnie wydrukowałam przepis ,biorę się do roboty dam znać jak wyszły. Pozdrawiam. Cytuj
Kaliope Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Teresko a jak zrobić to nadzienie serowe? Cytuj
teresap Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Nadzienie Ser półtłusty lub tłusty , dobry , + jajka + cukier + cukier waniliowy , ilość według smaku . Wszystko rozgnieść widelcem , GOTOWE POZDRAWIAM Cytuj
Kaliope Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam również. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi