ala291 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Teresko...chciałam dzisiaj się wziąć za twoje bułeczki,i czytając raz jeszcze przepis,zobaczyłam cos takiego "Zostawić na ścierce "...Teresko, co to znaczy? naprawdę nie wiem :) napisz proszę... Pozdrawiam:) Cytuj
teresap Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Alu bardzo , bardzo ,przepraszam jestem strasznym trzepakiem , oczywiście chodzi o postawić na ścierce czy kocyk lub coś innego, tu chodzi o to , aby ciasto miało ciepło a drugą ściereczką przykryć Jeszcze raz PRZEPRASZAM !!! :) :) :) Cytuj
ala291 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Teresko,dziękuję za odpowiedź :) ...każdemu się zadrza,że cos przeoczy lub napisze nie tak,ale ważne,że można sobie wszystko tutaj szybciutko wyjaśnić i jest dobrze :) koniecznie muszę zrobić te Twoje bułeczki...są śliczne i na pewno apetyczne :) pozdrawiam :) Cytuj
Pączuszek Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Moje bułeczki nie wyrosły, ale to wina drożdży okazało się że kupiłam dużo przeterminowane. Za gapowe trzeba zapłacić. Pozdrawiam Cytuj
teresap Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Bardzo bardzo jest mi przykro ,bo wiem co znaczy narobić się a tu klapa Tak myślę ,że czasem jak za gorące mleko damy to drożdże się sparzą i ciasto też nie wyrośnie i to jest gorsze, niż parę dni drożdże przeterminowane Nie wiem co mam jeszcze napisać ,ale jeżeli się nie zraziłaś do moich przepisów to bardzo polecam rogaliki, wszystkim wychodzą i co najważniejsze smakują i ja osobiście też je wolę i bardzo często robię POZDRAWIAM :) :) :) Cytuj
dwoinka Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Bułeczki wyglądają naprawdę pysznie :sad: mam tylko takie pytanie, ile czasu muszą się piec? Cytuj
teresap Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Zależy od wielkości bułek i gęstości ciasta ale 15 -25 min w temperaturze 170 Cytuj
dwoinka Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Ok, rozumiem:) dziękuję bardzo za odpowiedź, a te śliczne bułeczki na pewno wkrótce zrobię, pozdrawiam cieplutko ;) Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Teresko..ja nie przewiduje nadziewac te buleczki, czy wtedy moge je wykrawac, czy rowniez wyjda tak piekne?? Cytuj
teresap Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 HALINKO trudno mi powiedzieć jakie Ci wyjdą , choć uważam że powinny . Zrób a zobaczymy , ważne żeby smaczne były POZDRAWIAM I CZEKAM Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Teresko, wczoraj pieklam te buleczki na probe, zrobilam z polowy porcji przepis super. Wyszlo mi 28 buleczek , wykrawalam je kubkiem i wkladalam nadzienie , lepilam jak paczki wyszly naprwde super. Chce je robic w przedszkolu ale tam nie bede nadziewac gdzyz dzieci wydlubuja nadzienie. Masz odemnie 5 za ten przepis. Fotke wstawie jak wroci syn , bo sama nie umiem. Pozdrawiam Cytuj
teresap Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Bardzo, bardzo ,naprawdę bardzo się cieszę , że bułeczki się udały. Ciekawa jestem opinii dzieci ??? POZDRAWIAM ;) Cytuj
apsik Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Teresko spisałam przepis i jak nic mi nie przeszkodzi to jutro upiekę...tylko jeszcze dwa pytania ,czy mąki ma być 1 kg i te wcześniejsze 2 szklanki i czy jak już je ułoże na blaszce to czekać na wyrośnięcie. Z góry dziękuję za pomoc...bułeczki wyglądają bajecznie apetycznie. Cytuj
teresap Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 APSIK PRZEPRASZAM bardzo PRZEPRASZAM że odpowiadam dopiero teraz ale nie zawsze czas pozwala Tak 1kg i 2 szklanki mąki , a co do wyrośnięcia to mogą troszkę podrosnąć POZDRAWIAM I jeszcze raz PRZEPRASZAM !!! ;) Mam nadzieję że rogaliki smakują :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi