Gość KacpeRinjo Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam! W pierwszej kolejności chciałbym się przedstawić, nazywam się Kacper mam 16lat i mieszkam w Gliwicach. Dobra, przejdźmy do przepisu. Potrzebujemy: -Mleko zagęszczane słodzone. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] -Wafle tortowe. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Przepis: Mleko w puszce wkładamy do garnka z wodą i odkładamy na palnik, gotujemy ok. 3-4 godzin. Po upływie 3-4 godzin wyciągamy puszkę i odkładamy gdzieś w celu schłodzenia. Po słodzeniu naszego mleka otwiramy puszkę i dostrzegamy, że nasz mleko zaminiło się w bardzo smaczny karmel. Rozkładamy wafle na ladzie i smarujemy je karmelem(warstwami) u góry musimy mieć wafel. Po tych czynnościach kroimy nasze wafle na trójkąty. Bardzo polecam ten przepis, naprawdę wafelki są bardzo smaczne. Pozdrawiam. Cytuj
minia51 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Polecam, sama je robię już od kilkunastu lat. Pychota!! Cytuj
kasiek88 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 hm... to ja juz wole kupić wafelki zamiast tracić tyle gazu na 3-4 godziny... chyba bardziej sie opłaca:) Cytuj
AnnaK Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Gotowałam mleko (jednocześnie 4 puszki) 3 godziny i trochę scukrzyło się na dnie.Myślę,że 2,5godz.wystarczy.Teraz jest w sprzedaży gotowy karmel w opakowaniu bardzo podobnym jak mleko skondensowane,a kosztuje do 2zł drożej od mleka. ;) Cytuj
iwona30 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Teraz można kupić gotowe mleko gotowane również w sprzedaży jest smak orzechowy i krówka. Cytuj
aguska_85 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 ja kupuje gotowa krówke i również robie takie wafle i są super:) Cytuj
ewa11 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Ja też polecam , po prostu pycha Cytuj
gatita Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ja gotuję tylko 1,5 godziny i to zupełnie wystracza. Pychota i bardzao proste w przygotowaniu ! Wersja dla wiekszych parciusów: upiec biszkopt, przekroić, nasączyć troszkę i przekładać masą karmelową i truskawkami !! Cytuj
Edzia85 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 A ja polecam gotową, gotowaną masę z mleka skondensowanego, smak jest i krówkowy, i kakaowy - szybko i smacznie ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.