renigliwice Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Składniki potrawy: 2 puszki czerwonej fasolki konserwowej 2-3 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego sól garść posiekanej natki pietruszki 1. Czosnek drobniutko posiekać lub zmiażdżyć. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać fasolkę razem z zalewą, czosnek oraz ocet winny i gotować na małym ogniu 15 minut. 2. Przed podaniem wymieszać z posiekaną zieleniną i doprawić do smaku. Smakuje na ciepło i na zimno, najlepiej z bułeczkami. Mięsożercy mogą do fasoli dodać pokrojoną w kostkę dowolną wędlinę. S M A C Z N E G O !!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.