ina12 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Magdalenko ciasto robiłam z Twojego przepisu, ciasto się kleiło bo widocznie mąka była wilgotna i dlatego musiałam jej dosypać. Polewy z tak małej ilości kakao nigdy nie robiłam i jeżeli jestem w błędzie to bardzo przepraszam Ciebie. Polewę teraz zawsze robię tylko do zagotowania bo zdarzyło mi się jak gotowałam to oddzielił się olej zawarty w margarynie i jak zastygła na placku to miałam białe plamy. Pozdrawiam Cytuj
mart Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Halinko jak nastepnym razem oddzieli Ci sie kiedykolwiek tłuszcz to stawiaj szybko na ogien czy na garnek jesli to kąpiel wodna i dolej troszke zimnego mleka energicznie mieszajac,powinna byc gladka i wszystko sie dobrze połaczy bez pózniejszych plam na wierzchu.Ratowalam sie tak nie raz i nie dwa :mrgreen: Pozdrawiam Cie serdecznie! Cytuj
Magdalena08 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Ja już robię to ciasto na wyczucie, więc jeśli coś jest nie tak to proszę wprowadzać zmiany. Taki przepis mam od cioci i tak napisałam, być może ona miała błędy w przepisie. Poza tym inne Panie podały swoje przepisy, być może lepsze :mrgreen: POZDRAWIAM!!! Cytuj
Magdalena08 Opublikowano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Proszę próbować inne:D Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2009 Mart dziękuję Tobie za poradę, nie wiedziałam że w ten sposób można uratować. Pozdrawiam Ciebie również bardzo serdecznie. Cytuj
magdzik Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 ehhh... moja babcia takie robila... pycha, narobilam sobie ochoty, chyba zrobie takie i zabiore do pracy na urodziny :mrgreen: dzieki za pomysl Cytuj
IGA Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Ja mam przepis taki jak Ewa 11 i robiłam kilka razy - pyszne. Wczoraj znalazłam ciekawy przepis tu: [LINK NIEAKTUALNY] Wydaje się fajny ( jak cały blog) i mam zamiar następnym razem z niego skorzystać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.