Liziii Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Składniki: 3 parówki bułka tarta 1 jajko 6 ziemniaków sałata ogórek oliwa z oliwek sól przyprawy prowansalskie Przygotowanie: Parówki pokroić wzdłuż na pół, otoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć na oliwie. Ziemniaki ugotować, następnie podpiec w piekarniku posypane przyprawami prowansalskimi (lub przyp[rawa do grila). Salate porwac, dodać pokrojenego w pasterki ogórka, skropić oliwą z oliwek. Cały obiad ;-) A do tego parówki wcale nie smakują jak parówki ale jak zwykłe mięsne kotleciki. Cytuj
uretan Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Liziii, Twój przepis przypomniał mi zamierzchłe "kartkowe" czasy, kiedy pokrojona w plastry, panierowana mortadela robiła za schabowe. I muszę Ci powiedzieć, że te "kotlety" mi smakowały nie gorzej niż prawdziwe. Dlatego myślę, że Twój "tani obiadek" jest smaczny. Ale proponuję Ci, żebyś i Ty spróbowała z mortadelą (też niedroga). Wtedy wyjdą prawdziwe kotleciki, ponadto współczesna mortadela jest o niebo lepsza od tej historycznej. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi