k@sia Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Składniki: polędwiczka wieprzowa 2 cebule 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżeczki ketchupu liść laurowy ziele angielskie vegeta pieprz, sól, cukier, słodka papryka Polędwiczkę kroimy w plastry posypujemy solą, pieprzem i obsmażamy. Pokrojoną cebulę podsmażamy posypując ją łyżeczką cukru. Do podsmażonej cebuli dodajemy polędwiczkę, liść laurowy, ziele angielskie, podlewamy odrobiną wody i dusimy. W tym czasie przygotowujemy sos: mieszamy razem musztardę, koncentrat pomidorowy, ketchup, vegetę i słodką paprykę, rozprowadzamy to w niewielkiej ilości wody i dodajemy do duszącej się polędwiczki. Wszystko mieszamy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dusimy chwilę, aby polędwiczka była miękka. Smacznego :D PS. Dodałam jeszcze do tego łyżeczkę posiekanych mrożonych listków pora i selera. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.