iwona30 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Składniki: 1/2 kg mąki tortowej 1/2 kg sera białego rozkruszyć lub zemleć 1/2 kostki margaryny 1 szkl cukru 2 łyżki octu czubata łyżka sody oczyszczonej 1 cukier waniliowy 4 całe jajka szczypta soli 2-3 łyżki śmietany Wszystko zagnieść na stolnicy, ciasto jest troszkę lepiące należy podsypywać mąką. Rozwałkować na grubość około centymetra można grubiej wycinać szklanką kółko w środku zrobić małą dziurkę i smażyć na gorącym tłuszczu po upieczeniu posypać cukrem pudrem albo polukrować. Cytuj
apsik Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Iwonko ja też uwielbiam oponki serowe i mam zamiar zrobić na czwartek...mam trochę inny przepis z czasów kiedy moja mama chodziła w młodości na kurs gotowania i pieczenia,dla mnie to pyszne ciastka ,najlepsze opudrowane i świeże. Polecam i pozdrawiam życząc udanych pączków. Cytuj
andy8 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Ja mam bardzo podobny przepis tylko nie daję w ogóle margaryny do ciasta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.