iwona30 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Składniki: 50 dkg mąki 20dkg cukru 6 żółtek 6 łyżek śmietany kwaśnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli troszkę octu tak około 2 łyżki cukier waniliowy tłuszcz do smażenia Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować cieniutko formować faworki i smażyć na gorącym tłuszczu po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Cytuj
zebcia Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Iwonko ile tego cukru waniliowego dajesz? Cały? I czy te faworki wychodzą takie chrupiące i kruche czy raczej jak oponki? Cytuj
apsik Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Faworki uwielbiam i nawet dziś w sklepie narobiłam sobie ochoty bo były do kupienia,ale wstrzymam się bo teraz zaplanowałam oponki a na ostatki zrobię faworki...mam dwa przepisy -jedne wychodzą kruche a ja osobiście lubię faworki drożdżowe-nie wiem czy podałam kiedyś przepis,ale jak upiekę to wstawię fotki. Moje kochane smakowiczki pieczcie i wstawiajcie zdjęcia ,będzie bardzo apetycznie. :D Jeszcze zdanie do Iwonki zaciekawił mnie Twój przepis bo ja nie daję wogóle cukru do faworków...ciekawa jestem smaku ,chyba pozostaje upiec. Cytuj
kasiek88 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 mniam...ale mnie smak naszedł,hihihi:) jutro zabiore się do roboty:) faworki są pyyyyyyyyyycha:) Cytuj
iwona30 Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Faworki żeby były kruche to trzeba je cienko rozwałkować. Zebcia daję 1 cały cukier waniliowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi