Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: 50 dkg mąki 20dkg cukru 6 żółtek 6 łyżek śmietany kwaśnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli troszkę octu tak około 2 łyżki cukier waniliowy tłuszcz do smażenia Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować cieniutko formować faworki i smażyć na gorącym tłuszczu po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Opublikowano

Faworki uwielbiam i nawet dziś w sklepie narobiłam sobie ochoty bo były do kupienia,ale wstrzymam się bo teraz zaplanowałam oponki a na ostatki zrobię faworki...mam dwa przepisy -jedne wychodzą kruche a ja osobiście lubię faworki drożdżowe-nie wiem czy podałam kiedyś przepis,ale jak upiekę to wstawię fotki. Moje kochane smakowiczki pieczcie i wstawiajcie zdjęcia ,będzie bardzo apetycznie. :D Jeszcze zdanie do Iwonki zaciekawił mnie Twój przepis bo ja nie daję wogóle cukru do faworków...ciekawa jestem smaku ,chyba pozostaje upiec.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.