sylwuśka Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Salatka z zupek chińskich Będzie nam potrzebne: 4 zupki chińskie - ostre i łagodne 2 większe papryki (żółta i czerwona lub pomarańczowa) 1 duży ogórek pól puszki kukurydzy Ogórka kroimy w kostkę, papryki też w kosteczke, wrzucamy kukurydze. Dodajemy makraon z zupek i przyprawy ( nie koniecznie z 4 trzeba tak do smaku). Wszystko wymieszamy z majonezem. Palce lizać :D Wybieram takie kolory papryki by sałatka wyglądał ładnie na stole :) Troszke wiosny w te zimowe dni :) Cytuj
sylwuśka Opublikowano 18 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Znalazlam fotke ;) Tylko salatka byla zrobiona z innych kolorow papryki :shock: Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2011 Witaj 🙂 Skusiłam się na tę kolorową sałatkę, bardzo szybko się ją robi, do tego proste składniki, a efekt przepyszny :grin: Dziękuję za przepis i pozdrawiam 🙂 Cytuj
creed Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 nie robiłam jeszcze takiego wynalazku, może kiedyś spróbuję. Chociaż poprzez ten sztuczny makaron nie jest zbyt zdrowa :( Cytuj
ania198 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2012 Sałatka jest pyszna też już ją robiłam :biggrin: --- prowadzę blog o niemowlętach - wszystkooniemowletach1.blogspot.com Cytuj
sylwuśka Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Może makaron nie jest zdrowy ale przecież takiej sałatki nie je się codziennie prawda? A do pozostałych forumowiczów ciesze się że sałatka smakowała i dziś właśnie zamierzam ją zrobić :) Cytuj
Kuchniaaa Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Przynajmniej jest tania, muszę to zrobić jak nie bedzie się przelewało Cytuj
AnnaK Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Ja robię z tuńczykiem, ogórkiem kiszonym, jajkiem na twardo, szczypiorkiem lub cebulką i majonezem. Też jest pyszna. Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Aniu, a mogłabyś podać proporcje tych składników, bo mnie zainteresowała Twoja sałatka 🙂 I czy makaron z zupek do tej sałatki dodajesz, czy już nie? Cytuj
AnnaK Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Już podaję proporcje. 1 zupka "Kurczak pieczony" - makaron 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka ugotowane na twardo 4 ogórki kiszone szczypiorek lub cebulka, sól, pieprz, majonez Makaron pokruszyć, tuńczyka lekko odsączyć, jaja i cebulkę pokroić w kostkę, ogórki też i odsączyć. Wszystko doprawić i wymieszać z majonezem. Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Aniu ślicznie Ci dziękuję za ten przepis :biggrin: zrobię go na pewno w najbliższym czasie :) Jutro mam w planie sałatkę z tuńczyka w warstwach z serem, cebulką i jajkami, przepyszna - uwielbiana przez moją rodzinkę :mrgreen: Aniu, a mam jeszcze takie pytanie, czy ten makaron trzeba wcześniej zalać gorącą wodą, czy łączymy suchy z pozostałymi składnikami? Cytuj
AnnaK Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Ja kładę do miski suchy. Po wymieszaniu nabiera wilgoci i jest miękki. Lubię wymieszać wszystkie składniki poza makaronem, odstawić na ok 30min., dopiero dodać makaron i jeść - jest wtedy chrupiący. Trzeba wypróbować różne wersje. Można do tej sałatki dodać: paprykę świeżą, ser żółty pokrojony w drobną kostkę i co tylko przyjdzie do głowy. Smacznego :biggrin: Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2012 Ok. Ślicznie dziękuję za wskazówki Aniu, jak ją zrobię to się pochwalę, również pozdrawiam i miłego weekendu życzę :D Cytuj
smakoszka02 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Sałatka bardzo smaczna, sama jeszcze nie próbowałam jej robić. Dobrze, że mi ją przypomnieliście. Najwyższy czas zacząć ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi