Asgrid Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2012 Gdzieś już to jadłam, ale nigdy nie wiedziałam, jak dokłądnie się ją robi. Dzięki twojemu przepisowi na pewno spróbuję :) Cytuj
Gość deq102 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 składniki: - 2 zupki chińskie (u mnie Vifon, łagodna kurczakowa i pikantna 5 smaków) - 1 puszka czerwonej fasoli - 1 puszka kukurydzy - 1/2 kapusty pekińskiej (ok. 0,5kg) - 1 czerwona papryka - 1/2 czerwonej cebuli - 2 łyżki majonezu - 4 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany jogurtowej (10%) - słodka mielona papryka - pieprz Makaron z zupek pokruszyć, wrzucić do dużej miski. Fasolę i kukurydzę odcedzić (ja dodatkowo opłukałam), dodać do makaronu. Pekinkę, paprykę i cebulę posiekać, wymieszać wszystko razem. Majonez i jogurt wymieszać z przyprawami z zupek (aromatyzowanymi olejami też), papryką i pieprzem. Raczej nie ma już potrzeby solić. Polać sałatkę sosem, dokładnie wymieszać i odstawić na jakieś 0,5h, żeby makaron zdążył nasiąknąć i zmięknąć. Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Myślę, że największym plusem tej sałatki jest właśnie to, że makaronu nie trzeba gotować przed wymieszaniem z resztą składników. Może i najzdrowsza ona nie jest, ale na spontaniczne spotkanie ze znajomymi jak znalazł :) Cytuj
Smakija Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 A czy wie ktos moze z was cos na temat kupienia tego makaronu poza zupkami? Swietnie spradza sie w takich sałatwkach i ktos mi mowil ze jest do kupienia w sklepach w wiekszych porciach. Cytuj
AnnaK Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 Jest w sprzedaży taki makaron w dużych opakowaniach. Widziałam w Kauflandzie. Cytuj
pauuula87 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 przepis wygląda na łatwy w wykonaniu. Kilkakrotnie zastanawiałam się nad robieniem tej sałatki ale jakoś tak się składało, że jej nie robiłam. Ale w tym tygodniu na pewno ją zrobię. Dzięki za przepis. Cytuj
pauuula87 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 kilka dni temu koleżanka w pracy zrobiła taką sałatkę, podaje składniki: 1 puszka kukurydzy konserwowej pęczek rzodkiewki 30 dkg szynki w kawałku 20 dkg sera żółtego ogórek konserwowy 2 opakowania serka wiejskiego papryka czerwona i żółta mały słoiczek majonezu wykonanie: szynkę, papryki, ogórka, rzodkiewki kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce z dużymi oczkami, kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystkie krojone składniki dodajemy do miski, dodajemy serek wiejski z małą ilością " zalewy" , kukurydzę i majonez. Doprawiamy do smaku. Sałatka tzw śmieciucha ale smak rewelacyjny. Cytuj
marysi_co Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Często ją robię, sprawdza się szczególnie do pracy na szybki i sycący lunch Cytuj
creed Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Skusiłam się i zrobiłam tą sałatkę jakiś czas temu, mnie smakowała ale Twowarzysz Życia stwierdził że jej nie tknie właśnie przez ten makaron. Ja tam kiedyś lubiłam wszamać zupkę chińską i makaron mi smakuje. Bardzo dobra sałatka ale raczej nie będę jej często robić bo oprócz mnie nie ma jej kto jeść, a raczej wole gotować dla innych niż tylko dla siebie. Cytuj
sebekwita Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 HEHEHE niezły wynalazek, zupki Chińskie do sałatki, hmm a ten proszek też dodajesz? czy tylko makaron z tych zupek? bo zastanawiam się czy to nie jest po prostu jak zupka chińska po tuningu :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.