AnnaK Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 2 duże filety z kurczaka 1 litr oleju mąka krupczatka,sos majonezowy lub tatarski marynata: 2 łyżki płynnego miodu 5 dużych ząbków czosnku 1 czubata łyżeczka imbiru 200 ml sosu sojowego 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina Miód rozetrzeć ze spraskowanym czosnkiem,wsypać imbir,wymieszać,dodać sos sojowy i wino.Wszystkie składniki dokładnie połączyć.Mięso pokroić w cienkie,długie paski,włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na kilka godzin od czasu do czasu mieszając.W rondlu rozgrzać olej.Mięso wyjąć z marynaty,osuszyć papierowym ręcznikiem,obtoczyć w krupczatce i wrzucać na gorący tłuszcz.W czasie smażenia mięso skręci się w świderki.Wyjąć po usmażeniu na bibułę.Podawać jako gorącą przekąskę z sosem majonezowym lub tatrskim albo jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką. Cytuj
AnnaK Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 przykro mi,ale nie mam Cytuj
mart Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 szkoda bo ja to taki wzrokowiec jestem,ciekawi mnie jak te swiderki beda wygladaly :sad: pozdrawiam! trzeba bedzie wyprobowac. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi