AnnaK Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 80 dkg ziemniaków 2 jajka 2 łyżki mąki sól,pieprz Ugotowane ziemniaki ostudzić i zmielić.Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto.Formować kulki wielkości orzecha włoskiego,obtaczać w tartej bułce i smażyć na patelni w dość dużej ilości tłuszczu. Cytuj
izka31 Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Robie podobne kulki tylko dodaje jeszcze przesmażoną cebule z drobno pokrojoną kiełbaską albo boczkiem dodaje przyprawe do dan z ziemniaków. Super smaczne, można podawac z sosem o wyraznym zmaku. Cytuj
gatita Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Ale fajne urozmaicenie tradycyjnych ziemniaczków ! Cytuj
mart Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2009 Mozna tez tę masę ziemniaczaną wyciskac przez szpryce(rekaw) do tortów w kształcie np.gwiazdek na blache (oczywiscie z papierem do pieczenia) i zapiec na rumiano. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.