mart Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Przepis znaleziony na cincinie,sałatka bardzo nietypowa ale bardzo dobra. około 6 marchewek pierś kurczaka pół pęczka pietruszki 3 ząbki czosnku majonez jogurt lub smietana sól,pieprz Marchew zetrzec na grubych oczkach,pietruszke posiekać,przesmażyć razem i marchew i pietruszke ,podlać odrobine wody,chwilę dusić.Zdejmujemy do miseczki,na tej samej patelni smażymy kurczaka pokrojonego w kostke(lekko przyprawionego).Przygotowac sos: jogurt(smietana)pół na pół z majonezem(ja daje po 4łyżki,wole jak jest wiecej sosu)+czosnek+przyprawy.Wszystko razem mieszamy,chłodzimy,lepsza jest jak troche odstoi.Mozna zamiast piersi dać kurczka np.z obiadu. Cytuj
kondi Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 ciekawa ta sałatka , dobrze zrozumiałam że samą natkę pietruszki należy przesmażyć ,marchewkę nie? Cytuj
mart Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 kondi podsmazamy i marchewke i natke pietruszki, juz poprawiam Cytuj
kondi Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 na pewno wypróbuje przepis , dzięki i pozdrawiam :) Cytuj
potysiak Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 sałatka pyszna tylko lepiej jej nie serwować na pierwszą randkę Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Rzeczywiście fajna ta sałatka :) I fajna rada o randce :) Ja pierwszą randkę nam już za sobą :P ale sałatkę jeszcze przed sobą ;) Na pewno się skuszę, bo widzę po składnikach, że mi będzie smakować :) Dzięki za przypomnienie przepisu, pozdrawiam :) Cytuj
mr_burger Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Sałatce by się jeszcze przydała jakaś papryka :) Cytuj
asNawrot Opublikowano 6 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2016 az 4 marchewki ... brzmi ciekawie wypróbuje na weekend, akurat pogoda dopisuje więc moze jutro jakiś grill i nowość (sałatka ):) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi