teresap Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 A tak pomyślałam że wrzucę te placuszki bo są bardzo szybkie i dobre mimo że proste . Ja czasami je robie jak mam chęć na słodkie lub dodatek do zup Dzieci je bardzo lubią najlepsze są na ciepło Jogurt naturalny mały , cukier, cukier waniliowy , mąka , jajko, szczypta soli MIX, smak słodko kwaskowate , konsystencja gęstej śmietany tak aby ciasto się trzymało jabłka Jabłko obieramy i kroimy na plasterki nie za cienkie ani za grube , maczamy w cieście i na rozgrzany tłuszcz ( tak troszkę więcej tłuszczu ) , nie za duży płomień Posypać cukrem pudrem ale nie koniecznie Cytuj
iwona30 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Ja też takie placuszki robię są bardzo dobre polecam. Cytuj
teresap Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Dziękuję IWONKO i POZDRAWIAM Cytuj
apsik Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Moi synowie także lubią te placuszki....ja zresztą też ;) zamiast jogurtu daję kefir,ale następnym razem spróbuję Twojego pomysłu Teresko...pozdrawiam. Cytuj
gatita Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Te placuszki to smak mojego dzieciństwa !! Nie robiłam nigdy z jogurtem ale wypróbuję ;) Cytuj
teresap Opublikowano 19 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 POLECAM i bardzo się cieszę że wróciłaś wspomnieniami do dzieciństwa , oj czasami chciało by się aby ten czas wrócił ;) POZDRAWIAM Cytuj
gatita Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Tak Teresko, wprawdzie to już było jakiś czaaaas temu ;)))) Ale w pamięci pozostają smaki dzieciństwa, np. bułka-kajzerka z szynką i pomidorem ! A trzeba pamiętać, że wtedy szynka to był rarytas ! Cytuj
teresap Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Zgadzam się i sama i tęsknie za tymi czasami ;) Ale to już było i niewryci więcej :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi