apsik Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 SKŁADNIKI 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 dag margaryny 2 żółtka 1 jajko 2 łyżki śmietany Z podanych składników zagnieść ciasto ,w przepisie jest żeby wynieść do lodówki na godzinę, ale mi się spieszyło więc nie wynosiłam i też są smaczniutkie. Po tym czasie rozwałkować-nie za cienko i wykrawać ciasteczka ,układać na blaszce i piec na złoto. Po upieczeniu udekorować polewą i wcinać. Ja wycinałam literatką i wyszły mi 3 blaszki ciastek. Przepis pochodzi z książki siostry Leonilli. Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Sliczne te ciasteczka,.....Elu jesli pamietasz ile ciasteczek wychodzi z tej jednej porcji??Mam zamiar zrobic te ciasteczka w przedszkolu, ale nie wiem z ilu porcji mam zrobic . Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Halinko z tej porcji wychodzi około 100 ciasteczek wielkości literatki...u mnie już prawie nic nie zostało,byłam w szkole na zebraniu i jak przyjechałam to zostały gołe talerze. Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Dzieki Elu....no to nie musze pytac czy smaczne skoro tak szybko zniknęły ;) Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Elu, dzis upieklam te cisteczka...... naprawde bardzo smaczne.. Pozdrawiam. Mam fotki kazdego wypieku ale nie umiem zrzucic je na kopma z tel kom. Cytuj
apsik Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Halinko ogromnie mi miło,że korzystasz z moich przepisów-mam nadzieję że smakowały w przedszkolu. ;) Cytuj
marzycielka Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 :) Ja akurat teraz je piekę i 1 jeszcze ciepłe już zjadłam i smakowało mi. Szybko się je robi, potem schłodziłam w lodówce i piekę. Te po upieczeniu są jeszcze miękkie w środku, ale jak ostygną wydaje mi się, że ciastka będą kruche, a takie lubię najbardziej. Przepis warty wypróbowania i dziękuję autorce, że umieściła go na forum. Cytuj
apsik Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Marzycielko to super ,że ciacha smakują...ja ostatnio trochę zaniedbałam to forum-ale to niezależne ode mnie-może wkrótce będzie lepiej. Pozdrawiam serdecznie wszystkich pracujących i odpoczywających. Cytuj
minia51 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Ciasteczka upieczone, po próbnej degustacji, są pyszne. Mało roboty, ja piekłam gotując obiad. Elu, dzięki za przepis. Wystawiam 5. Pozdrówka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi