Gość kroku Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Witajcie szukałem na necie ale nic nie znalazłem chodzi mi o różnice między: Zastawa stołowa przy daniu głównym barszcz czerwony z dodatkiem krokieta a barszczem czerwonym z dodatkiem pasztecików . Może ktoś szybko i bez problemów znajdzie , bo ja nie dałem rady .Byłbym bardzo wdzięczny , jest to dla mnie dosyć mocno ważne .Pomóżcie [E] [E] Chodzi o naczynia i sztuczce bo przy tej i drugiej potrawie sa inne naczynia i sztuczce ....Chyba nie odpowiedni dział ale nie wiedziałem gdzie szukac pomocy ;) Cytuj
ala291 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 a dlaczego uważasz,że przy jednej i drugiej potrawie,są różne sztućce?? Wcale tak nie uważam. Jeżeli podajesz czerwony barszczyk,to może być na małym talerzu (czyli mały-głęboki) mozesz podać go w kokilce (taki specjalny kubeczek) a przy krokietach,są jak zawsze nóz i widelec,a przy pierożkach,tylko sam widelec.Tyle ci mogę podpowiedzieć,reszta nalezy do ciebie,powodzenia życzę ;) Cytuj
patryszka121 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Myślę że do pasztecików nie potrzeba sztućców, najlepiej smakują jedzone za pomocą paluchów, dokładniej kciuka i wskazującego... ;) zaś do krokietów jak najbardziej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.