Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

;)  Biszkopt - kazdy ma swój ulubiony przepis więc nie podaje lecz musi być wysoki tak aby przekroić na 3 placki

Składniki na masy

  1) - kostkę masła najlepiej mix po 200 g

    - 400g serka homogenizowanego waniliowego

    - kilka kropel aromatu waniliowego

    -1 łyżka żelatyny

    -3 łyżki zimnej wody

    -3 łyzki cukru pudru

  2) -kostkę masła mix

     -3 banany

     -małą łyżeczkę soku z cytryny

     -2 łyżki cukru pudru

Wykonanie:

1 masa:

 - miękkie masło dobrze utrzeć dodać serek i aromat i ucierac ,wlac wcześniej namoczoną żelatyne dobrze wymieszać masa bedzie trochę        rzadka ale to nic nie szkodzi wstawić na 10 min do lodówki i wyłożyć na lekko nasączony placek biszkoptowy,przykryć następnym plackiem, teraz robimy drugą mase,

- do masła wkroić banany (w plastrki) wsypać cukier puder i sok z cytyny, wszystko z miksować i wyłożyć na placek i przykryć trzecim,

- galaretke "smak dowolny"  ja dałam wiśniową -rozpuścić w ok 450 ml wrzącej wody i tężejącą wyłozyć na wierzch ,wstawic do lodówki do całkowitego stęrzenia. 

                                            SMACZNEGO !!!!    

post-4684-1237498039_thumb.jpg

post-4684-1237498105_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.