Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Skorzystalam z jednych z pomyslow na forum i zrobilam tort na 30-ste Urodziny jednego z moich przyjaciol. Wszystkim bardzo spodobal sie ksztalt tortu. Jednak jak widac na zdjeciu chyba dalam zbyt duzo wody do zelatyny, gdyz na masie cukrowej zelatyna splywala. Czy moglabym prosic o rade, czy to przez mase cukrowa krem sie slizgal na torcie, czy to byla wina kremu? Pierwszy raz robilam tort pokryty masa cukrowa i szczerze mowiac, nie wiedzialam jak sie zachowa krem z bitej smietany na tej masie. Pozdrawiam

Opublikowano

Suuuuper torty. Szkoda, że nie podpatrzyłam pomysłu. Ja nie mam aż takich zdolności manualnych do zdobienia tortów. Zrobiłam ostatnio tort z masą śmietanową i bitą śmietaną, a do dekoracji użyłam pisaków cukrowych. Fajnie się nimi robi napisy i inne ozdoby, są 4 kolory w opakowaniu, więc można coś ładnego narysować nimi. Dodam, że swoją przygodę z tortami dopiero zaczynam i mam nadzieję, że nabiorę wprawy dekorując kolejne torty. Następna okazja będzie (7kwietnia) na 10-te urodziny mojej siostrzenicy. Może macie jakieś fajne pomysły? post-11639-1238586146_thumb.jpg

Opublikowano

Witam, Ja robilam motyla na 7-me urodziny mojej siostrzenicy i biedronke( troche mi sie rozlala masa z uckru pudru - przed podaniem oblukrowlam cale boki i bylo dobrze, niestety nie zrobilam drugiego zdjecia).

post-10039-1238605411_thumb.jpg

post-10039-1238605533_thumb.jpg

Opublikowano

Ufff torcik się udał i był bardzo smaczny. Zrobiłam biszkopt kakaowy i przełożyłam kremem śmietankowym Dr.Oetkera. Do jednej części kremu dodałam wiórki kokosowe, wkroiłam brzoskwinie, udekorowałam bitą śmietaną, żelkami i pisakami cukrowymi. Miałam zrobić niebieską wodę z galaretki, ale nie dostałam nigdzie barwnika i wyszło tak: post-11639-1239091974_thumb.jpg Tak dla wyjaśnienia to są pieski, które siedzą na kamieniu i wyją do księżyca "Sto lat Ola auuuuuu...":grin:)) Oluni bardzo podobał się torcik i strasznie się cieszyła. Zaprosiła koleżanki i wszystkie stwierdziły, że tort był przepyszny :D