kasia21 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 Witam, Skorzystalam z jednych z pomyslow na forum i zrobilam tort na 30-ste Urodziny jednego z moich przyjaciol. Wszystkim bardzo spodobal sie ksztalt tortu. Jednak jak widac na zdjeciu chyba dalam zbyt duzo wody do zelatyny, gdyz na masie cukrowej zelatyna splywala. Czy moglabym prosic o rade, czy to przez mase cukrowa krem sie slizgal na torcie, czy to byla wina kremu? Pierwszy raz robilam tort pokryty masa cukrowa i szczerze mowiac, nie wiedzialam jak sie zachowa krem z bitej smietany na tej masie. Pozdrawiam Cytuj
Christina Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Szkoda, że załączony obrazek jest taki maleńki... nic prawie nie widać ;) Cytuj
kasia21 Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 To prawda, za bardzo je pomniejszylam. Zalaczam wieksze. Cytuj
zunia Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Witam, ja zrobiłam podobny tort na 50 urodziny szwagra. Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Fantastyczne, gratuluję, najbardziej podoba mi się zuni. Cytuj
kasia21 Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Zunia, bardzo fajny Twoj tort. Bardzo mi sie podoba. Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Dziewczyny, bardzo fajne wyszły Wam te torty - gratuluję zdolności ;) Cytuj
zebcia Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Suuuuper torty. Szkoda, że nie podpatrzyłam pomysłu. Ja nie mam aż takich zdolności manualnych do zdobienia tortów. Zrobiłam ostatnio tort z masą śmietanową i bitą śmietaną, a do dekoracji użyłam pisaków cukrowych. Fajnie się nimi robi napisy i inne ozdoby, są 4 kolory w opakowaniu, więc można coś ładnego narysować nimi. Dodam, że swoją przygodę z tortami dopiero zaczynam i mam nadzieję, że nabiorę wprawy dekorując kolejne torty. Następna okazja będzie (7kwietnia) na 10-te urodziny mojej siostrzenicy. Może macie jakieś fajne pomysły? Cytuj
zunia Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zrób tort w ksztacie motyla, poszukaj tu na forum. Wygląda naprawdę ładnie. Cytuj
kasia21 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Witam, Ja robilam motyla na 7-me urodziny mojej siostrzenicy i biedronke( troche mi sie rozlala masa z uckru pudru - przed podaniem oblukrowlam cale boki i bylo dobrze, niestety nie zrobilam drugiego zdjecia). Cytuj
zebcia Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Ufff torcik się udał i był bardzo smaczny. Zrobiłam biszkopt kakaowy i przełożyłam kremem śmietankowym Dr.Oetkera. Do jednej części kremu dodałam wiórki kokosowe, wkroiłam brzoskwinie, udekorowałam bitą śmietaną, żelkami i pisakami cukrowymi. Miałam zrobić niebieską wodę z galaretki, ale nie dostałam nigdzie barwnika i wyszło tak: Tak dla wyjaśnienia to są pieski, które siedzą na kamieniu i wyją do księżyca "Sto lat Ola auuuuuu...":grin:)) Oluni bardzo podobał się torcik i strasznie się cieszyła. Zaprosiła koleżanki i wszystkie stwierdziły, że tort był przepyszny :D Cytuj
kasia21 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Bardzo fajny pomysl. Ladny torcik. Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Bardzo ładne są torty, oglądam i podziwiam Wasze talenty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi