k@sia Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Składniki: 3 litry wody 4 kostki rosołowe drobiowe 4 pory (białe części) 1,5 kg pieczarek 0,5 kg mięsa mielonego 4 serki topione (pieczarkowe lub śmietankowe) sól, pieprz Wodę z kostkami rosołowymi zagotować. Pory pokroić i podsmażyć na oleju, dodać do bulionu. Pieczarki obrać i ugotować w wodzie z octem, następnie pokroić w talarki, dodać do wywaru i wolno gotować. Mięso mielone przygotować jak na kotlety mielone, formować małe kuleczki, panierować w bułce tartej, podsmażyć na oleju i wrzucić do gotującego się wywaru. Serki topione wymieszać z kilkoma łyżkami wywaru i dodać do całości. Przyprawić do smaku. Wszystko gotować ok. 10-15min. Smacznego ;) PS. Bardzo pyszna zupka, naprawdę polecam. Niedługo będę ją gotować, więc dodam fotki :( Cytuj
k@sia Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Tak jak obiecałam załączam fotki, kiepskiej jakości niestety, bo robione telefonem, no ale coś tam zawsze widać ;) Cytuj
iwonia Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 zupka faktycznie wygląda ciekawie.ja mam pytanko.Tego octu to tak "na oko"? Cytuj
k@sia Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Tego octu dokładnie tak "na oko" :grin: P.S. przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale nie miałam dostępu do neta :grin: A zupka wygląda ciekawie, ale jeszcze ciekawiej smakuje :grin: Cytuj
terenia80 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam :grin: też gotuje zupe pirczarkową ale mam całkowicie inny przepis. Nie dodaję octy. Jest tam marchew, pietruszka, seler starte na tarce,por pokrojony w cienki paski, mielone podsmażone na patelni.Wszystko wrzucam do garnka dodaję vegete serki topione a po ugotowaniu dodaję kawałki żółtego sera.Ser się rozpuszcza i to jest najsmaczniejsze. Robie wszystko "na oko" ale wychodzi spory garnek który zawsze jest zjedzony :grin: Pozdrawiam serdecznie No tak zapomniałam o pieczarkach :grin: oczywiście też są, one dodają smaku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.