kasia21 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Krem kakaowy (porcja na maly tort); 0.5 kostki miekkiego masla 0.5 kostki miekkiej margaryny (Kasia) 3/4 szklanki cukru pudru 4-5 jajek kakao zwykle - 1-2 lyzki (w zaleznosci jaki chcemy osiagnac kolor) sok z polowy cytryny spirytus - maly kileiszek od wodki 1.Tluszcze ucieramy z cukrem pudrem na puszysta mase. 2.Cale jajka ubijamy na parze na puszysta mase, po zdjeciu z pary ubijamy do wystygniecia masy. 3.Mase z jajek po trochu dodajemy do masla z cukrem. Powoli miksujemy. 4.Dodajemy kakao, sok z cytryny i spirytus. Jezeli krem sie zwazy, nalezy go podgrzac na parze caly czas miksujac, az uzyska gladka konsystencje. Polecam ten krem, jest prosty w wykonaniu. Przepis babci, sprawdzony od wielu lat. Pozdrawiam, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.