ina12 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 5 jaj 1 1/4 szklanki mąki 1 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka octu aromat do ciast 1 łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy Żółtka zmiksować z cukrem dodając stopniowo ocet, na końcu kilka kropli aromatu. Ubić pianę i przemian wykładać na żółtka z mąką i bakaliami, delikatnie wymieszać. Piec w temp. 180C. Cytuj
figiel Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Ale puszysty ten keks !!! .... szybko się go wykonuje i jest bez tłuszczu .Halinko ile mniej więcej potrzeba bakali ? Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Dorotko ja dodałam 10 dag rodzynek, wyjątkowo były duże, wpierw je moczyłam w przegotowanej wodzie. Mam skórkę pomarańczową w syropie, nie dodałam, a mogłam dodatkowo dodać. Śmiało można dodać różnych bakali 25 - 30 dag i wtedy dopiero będzie wyglądał za prawdziwym keksem. Pozdrawiam Cytuj
figiel Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Halinko dziekuję za odpowiedż .Piekłam już keks z Twojego przepisu na BN i był wyśmienity ,myślę ,że biszkoptowy będzie równie smaczny. Pozdrawiam !! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.