ina12 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 25 dag margaryny szklanka cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy lub aromat Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodając po żółtku stale ucierać. Dodać obie mąki przesiane i wymieszane z proszkiem, wymieszać dokładnie ciasto. Ubić sztywną pianę i połączyć z ciastem. Ciasto włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180*C. Posypać cukrem pudrem lub polukrować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.