ina12 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 5 jaj 1 szklanka mąki 1,5 szklanki cukru 10 - 20 dag wiórków kokosowych powidła śliwkowe 5 - 10 białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Całe jajka ubić z połową ilości cukru podanej w przepisie na puszystą masę. Delikatnie wymieszać z przesiana maką z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt w temp. 180*C. na jasno złoty kolor. Wystudzony biszkopt posmarować powidłami. Ubić sztywną pianę z białek z dodatkiem reszty cukru, wymieszać delikatnie z wiórkami. Pianę z wiórkami wyłożyć na biszkopt z powidłami. Formę z ciastem wstawić ponownie do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 15 - 20 min. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.