Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5 jaj 1 szklanka mąki 1,5 szklanki cukru 10 - 20 dag wiórków kokosowych powidła śliwkowe 5 - 10 białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Całe jajka ubić z połową ilości cukru podanej w przepisie na puszystą masę. Delikatnie wymieszać z przesiana maką z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt w temp. 180*C. na jasno złoty kolor. Wystudzony biszkopt posmarować powidłami. Ubić sztywną pianę z białek z dodatkiem reszty cukru, wymieszać delikatnie z wiórkami. Pianę z wiórkami wyłożyć na biszkopt z powidłami. Formę z ciastem wstawić ponownie do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 15 - 20 min.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.