zakalec Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 2 szklanki maki 5 lyzek oleju przyprawy (sol, bazylia, oregano) 3 dkg drozdzy (2 lyzeczki drozdzy w proszku) 1/2 szklanki cieplej wody Drodze zalac ciepla woda. Odstawic na chwile. Po czym zarobic make, olej, drozdze i przyprawy. Ciasto wstawic do lodowki na 1/2h. Ja w tym czasie przygotowuje skladniki na wierzch tj. kroje w kostke: cebule, papryke, pieczarki, parowke/szynke/kielbaske, kukurydze - wszystko mieszam jak na salatke; scieram ser zolty. Na 15 minut przed wyjeciem ciasta z lodowki wlaczam piekarnik na 180 stopni C. Surowe ciasto smaruje koncentratem/ puree z pomidorow i na to wysypuje, wczesniej przygotowana, 'salatke warzywna'. Posypuje serem i bazylia. Piec okolo 45 minut w temperaturze 180-190 stopni C. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.