Dorota Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Chyba ja się jeszcze skuszę :( Cytuj
basga Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Ja jestem wzrokowcem i ...zachęcająco wygląda! Cytuj
Anucha* Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2011 Piekłam je kiedyś. Jest naprawdę bardzo smaczne:grin: Cytuj
Basia K Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Przymierzam się do tego ciasta już od dłuższego czasu....Jutro moja Ala ma urodziny,więc w końcu wykorzystam ten przepis. Mam tylko małe pytanie- Czy masa czekoladowa nie wyjdzie za rzadka? Cytuj
Dorota Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2011 Ja robiłam to ciasto, pyszne jest. Ta masa czekoladowa nie wyjdzie za rzadka, jest w sam raz, jak zastygnie to wszystko jest dobrze. Ja natomiast miałam problem z jasnym biszkoptem - tzn. zrobiłam go z 3 jajek i chyba bez proszku do pieczenia - bo taki miałam przpeis - nie był on za dobry, być może była to wina też piekarnika lub za długo go piekłam - bo ten biszkopt się po prostu wysuszył, i później jak go pokruszyłam zgodnie z przepisem, to on był taki kruchy i później jak ciasto się kroiło, to ten biszkopt się trochę rozsypywał :) Może warto zrobić biszkopt z 4 jajek. Ciasto ogólnie pycha, z pyszną masą śmietankową i mocno nakrapiane alkoholem, naprawdę dobre :) Powodzenia Basiu i wszystkiego najlepszego dla Twojej Córki :) Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Moja kukułeczka wygląda tak: Gorąco polecam i pozdrawiam autorkę przepisu :) 1 Cytuj
Basia K Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Dziękuję,Dorotko za życzenia i dobre rady.Piękne Twoje ciasto. Jasny biszkopt upiekłam właśnie z 4 jaj (ja wykorzystuję przepis Bożeny Sikoń 1-2-3) Ta masa czekoladowa wyszła mi lejąca.Ale może to tak ma byc,bo świetnie nasączyła pokruszony biszkopt i całe ciasto było wilgotne,nie za suche. Ogólnie,ciasto pyszne,efektowne a i nie za trudne.Zgodzę się z opinią,że jak postoi,to jest lepsze. A tak się u mnie prezentowało: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi